U bent hier: Home / Service / Nieuws

Nieuws

 

Yarden Symposiom over de dood en het internet - 17 september 2011

Waar geven mensen de voorkeur aan: een rouwkaart per e-mail of per post? En is het normaal om op Hyves of Facebook te zeggen dat oma of opa is overleden? Wat is de invloed van social media op rouwadvertenties in dagbladen? Dit zijn slechts enkele vragen waarover gesproken wordt tijdens het Yarden Symposium 'Dood en het Net'. Het symposium zal plaats vinden op 19 november 2011 van 10.30 tot 16.00 uur in Media Plaza Utrecht.

Yarden Vereniging heeft geconstateerd dat met voorlichtingen als deze het taboe rondom de dood langzaam doorbroken wordt. Mensen geven steeds vaker uiting aan hun behoefte om te praten over thema's op het gebied van de dood. Een thema dat aandacht vraagt en verdient is de ontwikkeling van de dood en het Net. De samenleving speelt hier al op in door diensten en producten aan te bieden ter ondersteuning van rouwenden.

Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp is welkom op het Yarden Symposium. Meer informatie vindt u op de website van Yarden.


 

Consument kiest steeds vaker voor een kapitaal uitvaartverzekering - 9 maart 2011

Assurantie Magazine meldt dat steeds meer consumenten kiezen voor een uitvaartverzekering die alleen geld uitkeert. Sinds 2009 is het aantal mensen met een kapitaal uitvaartverzekering toegenomen met 6%. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO.

De stijging van de kapitaalverzekering gaat geheel ten koste van de naturaverzekeringen die met 6% zijn afgenomen. Twee jaar geleden had 28% van de verzekerden een kapitaalverzekering, dat percentage is nu 34%. Naturaverzekeringen zijn overigens nog wel het meest populair met een aandeel van 40%.


 

Lelieborgh vindt nieuwe partner in Algemeen Belang

Lelieborgh Uitvaartverzekeringen is continu bezig met het optimaliseren van de service. Om deze reden hebben wij gezocht naar een betrouwbare partner op het gebied van uitvaartverzekeringen en -verzorging. Daarbij is onze keuze gevallen op Algemeen Belang in Groningen.

Algemeen Belang is een begrip als professionele uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. De uitermate stabiele financiële positie, de ruime ervaring en de concurrerende tarieven hebben bij deze beoordeling een grote rol gespeeld. Ook komt de werkwijze van Algemeen Belang overeen met de zorgvuldige aanpak die Lelieborgh hanteert.

Meer informatie over Algemeen Belang.