U bent hier: Home / Verzekeringen / Kapitaal uitvaartverzekering

De kapitaal uitvaartverzekering

 

Korte omschrijving

Bij een uitvaartverzekering die geld uitkeert na overlijden, wordt natuur
alleen het verzekerde kapitaal ter beschikking gesteld. Dit kapitaal
staat losvan de werkelijke kosten van de uitvaart, terwijl de nabestaande(n) alles zelf moeten regelen. Het kapitaal dat vrijkomt uit de uitvaartverzekering mag alleen voor de uitvaart worden gebruikt. 

Voor wie bestemd?

In principe is een uitvaartverzekering voor iedereen geschikt. Voor de één zijn de kosten van doorslaggevend belang, terwijl de ander de nabestaanden de beslommeringen van een uitvaart uit handen wenst te nemen. De kosten voor een uitvaart bedragen al snel €7.500,- of meer.

De premie

De premie is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde op het moment van het sluiten van de verzekering. Hoe jonger de verzekerde, hoe lager de premie.

Na het bereiken van een bepaalde leeftijd, meestal 60 of 65 jaar, hoeft geen premie meer te worden betaald, terwijl de verzekering gewoon van kracht blijft.

Het is ook mogelijk tegen een koopsoom ineens de uitvaartkosten te verzekeren. Dat kan aantrekkelijk zijn, omdat de koopsom doorgaans lager is dan de kosten waar op dat moment een verzekerd kapitaal voor wordt aangevraagd. Er wordt namelijk rekening gehouden met de rentestand en de gemiddelde sterftekans van de verzekerde op het moment van storting.

Bijzonderheden

De waarde van een uitvaartverzekering is tot een bepaald maximum vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing in box 3 van de Wet Inkomstenbelasting 2001.
Het vrijgestelde bedrag wordt jaarlijks aangepast aan de inflatie. Voor meer informatie over deze speciale vrijstelling kunt u terecht bij Lelieborgh.